Adaptacja z tego przepisu:
Skladniki:
- oliwa z oliwek z pierwszego tloczenia
- 1 szklanka kaszy quinoa ( tak jestem swiadoma problemow z kasza quinoa i kupuje tylko fair trade). Mysle ze kasze quiona mozna zastaoic jaglana lub kazda inna drobna kaszka.)
- sol
- 3 zabki drobno posiekanego czosnku
- czerwony ocet winny ( ja uzylam dobrego octu balsamicznego)
- 4 pomidory pokrojone w male kostki
- 1 ogorek projony w male kostki
- ok. 120 g sera koziego ( gdybym mieszkala w Polsce zastapilabym ten ser owczy bryndza)
- 1 avocado
- 1 ugrylowana piers z kurczaka
- 6 listkow bazylii
Sos:
3 lyzki oliwy+ 1 lyzka octu + czosnek+ sol
Przygotowanie:
Zmieszaj kasze, ogorki, pomidory i bazylie poszarpana na male kawalki. Na wierz dodaj pokrojona piers z kurczaka, avocado i ser kozi.
Pycha! Salatka wchodzi do jadlospisu. :)
Brzmi pysznie :) Zrobię może dzisiaj, jutro, pojutrze :) z kaszą jaglaną :) ściskam Cię. Monika :)
OdpowiedzUsuńMonia - bedzie nastepna w czasie weekendu! Ty mnie tez inspiruj!
OdpowiedzUsuń